Letölthető programfüzet:


Hamarosan...

Borajánló Az ünnepi étkezések, így a karácsonyi ételeknek is elengedhetetlen része a bor. Mivel minden családban más és más étel kerül az asztalra, így általános jó választás nincs, ugyanakkor reméljük az alábbi pár tanáccsal sikerül segítséget adnunk a megfelelő italok kiválasztásához.

Sokak asztalára kerül Karácsonykor hal, amelyhez általános szabályként nem illenek a magas tannin/csersav tartalmú, azaz a klasszikus vörösborok. Az édesvízi halak száraz, vagy félszáraz fehérbor társaságában érzik jól magukat, így gyakorlatilag nem foghatunk mellé, csak a muskotályos fajtákat (Ottonel, Sárga vagy Irsai Olivér) kerüljük. A lazac vagy tengeri halak mellé inkább már a testesebb fehér (hagyományos Chardonnay vagy Furmint) vagy rozé borok illenek. Azoknak, akik a fehér- vagy rozéborokat kevésbé kedvelik jó választás lehet egy könnyedebb Pinot Noir is, sőt a halászléhez kitűnő társítás egy Kadarka is.

A húsok esetében mindig hasonló fűszerezettségű vagy súlyú borokat érdemes az ételek kísérőjeként kiválasztani. Így a magyarosabb ételek mellé egy Kékfrankost vagy Kadarkát, a szárnyasok mellé egy félszáraz fehéret vagy friss, 2017-as portugiesert. A sült pulyka elegáns ízvilágát szintén a könnyű, száraz fehérbor juttatja igazán kifejezésre, a narancsos kacsasült mellé pedig a legjobban a rozék mellett az ottonel muskotály illik, mert az is narancsos. A komolyabb húsok (marha, stb.) mellé ugyanakkor már jöhetnek a testesebb, tanninos vörösek is: a bordeaux-i fajták (Cabernet, Merlot) vagy egy Shiraz is. A libamáj klasszikus kisérője az aszú vagy a szamorodni, melyek ráadásul a borok levezetésként kéksajttal is fantasztikusak.

Ami a desszerteket illeti: itt már kevésbé könnyű a választás, valóban óvatosnak kell lennünk. A nem túl cukros desszertek mellé általában még elmennek az édesborok, de csak akkor, ha a bor édesebb, vagy legalábbis azonosan cukros, mint a sütemény. Az édesebb sütemények esetében a kellemes utóíz és a harmonikus ízhatás érdekében inkább válasszunk zamatos, muskotályos, de teljesen száraz fehérborokat, a csokoládés desszertek esetében pedig maradjunk a tanninos vörösboroknál.


These guys fake rolex watches are really unique. Yes, it's unique. Like elegant, this is a kind of unique. Elegant man for antique table, yellowish white dial records it is especially worth, still ringing ticks showed superb skill, elegance not to defile the such good stuff. That is domineering, domineering men are unparalleled momentum, this man for his replica watches uk watch. Long chain tied round the table, click on the machine table cover spring, "pa" is a pop, a palm, table cover closed, all lonely. My watch fake rolex watches needs to be overbearing people who need to set off, domineering indifferent to ease the table.
Friend Link: Nike Elastico Pro III IC Air Jordan 3.5 Men MBT Fora Gtx Women Nike Free Flyknit NSW MBT Flame Chaussures MBT Fora Gtx Damen Supra Bleeker Women Air Jordan 4 Adidas Ultra Boost Olympic Adidas John Wall 2 Homme Saucony Shadow 6000 Chaussures